Yangın Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok muteber hale getirmiştir.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar kullanım saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yarar olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile kötüı kesin ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sayesinde emin âlem oluşturur.

Bunun muhtevain de tecrübeli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya ivedi bir hâl anında insanoğluın sıkıntısız bir itmesi ile içeriden dışarıya yakın açılmaktadır.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve zeminında tek katıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı cidar ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve ambiyans şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) esas amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide gestaltlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki yaman, yangın, gaz vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu negatif koşulların öbür katlara geçişini karışmak yahut olanaklı evetğu denli geciktirmektir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir süre ısı ve kıvılcım intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın merdiveni bapları, gerçek bir şekilde monte edilerek ve ahenkli olarak hizmetının strüktürlması ile yıllarca güvenle kullanılabilir.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda gestaltdan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve sima hayatını omurga kayran, binaların en önemli unsurlarından biridir.

 60dk ve 120dk Yangın çıkış kapısı istanbul üzere ortalama dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri üzerine vukuf alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Report this wiki page